کارشناس صنایع دستی عنوان کرد؛ گیلان ۸۰ رشته صنایع دستی دارد/صنایع دستی پیام رسان فرهنگ و اصالت هر منطقه است
جارستان به نقل از ایسنا؛ کارشناس صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان با بیان اینکه ۸۰ رشته صنایع دستی در گیلان رواج دارد، گفت: برخی از رشته های صنایع دستی بومی و قدمت بیش از ۱۰۰ سال را دارد که چادرشب بافی، رشتی دوزی، حصیربافی و بامبوبافی را شامل می شود و
جارستان به نقل از ایسنا؛ کارشناس صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان با بیان اینکه ۸۰ رشته صنایع دستی در گیلان رواج دارد، گفت: برخی از رشته های صنایع دستی بومی و قدمت بیش از ۱۰۰ سال را دارد که چادرشب بافی، رشتی دوزی، حصیربافی و بامبوبافی را شامل می شود و برخی دیگر از این رشته ها هم در چند دهه اخیر در استان رواج یافته است.
مریم قاسمی در خصوص ظرفیت گیلان در تولید صنایع دستی اظهار کرد: گیلان با داشتن موقعیت خاص جغرافیایی و وجود مواد اولیه برخی از رشته های صنایع دستی و سابقه دیرینه مردمان این استان در زمینه هنر منجر شده تا انواع صنایع دستی در این استان تولید شود.
وی با بیان اینکه ۸۰ رشته صنایع دستی در گیلان رواج دارد گفت: برخی از رشته های صنایع دستی بومی و قدمت بیش از ۱۰۰ سال را دارد که چادرشب بافی، شال بافی، رشتی دوزی، حصیربافی و بامبوبافی را شامل می شود و برخی دیگر از این رشته ها هم در چند دهه اخیر در استان رواج یافته است.
قاسمی با بیان اینکه دو رشته صنایع دستی، خاص گیلان و مرکز عمده تولید آن در این استان است گفت: رشتی دوزی و بامبو بافی در این استان تولید و عرضه می شود.
این کارشناس صنایع دستی با بیان اینکه برخی روستاهای استان گیلان در حوزه صنایع دستی شاخص هستند، افزود: روستای فشتک خمام به نام روستای حصیربافی در سال ۹۶ ثبت ملی شد و همچنین روستای قاسم آباد نیز به عنوان روستای چادر شب بافی ثبت ملی و در کمتر از ۹ ماه به ثبت جهانی رسید.
قاسمی به معیارهای ثبت ملی و جهانی شدن صنایع دستی در روستاها اشاره کرد و گفت: صنایع دستی که ثبت ملی و جهانی می شوند؛ پیام رسان فرهنگ و اصالت آن منطقه هستند و می توان گفت صنایع دستی گیلان تبلوری از عشق و زندگی است.
وی با بیان اینکه ثبت ملی و جهانی شدن روستاها یک هدف کلان دارد و آن رشد و توسعه آن روستا است تصریح کرد: ارتقای معیشت اقتصادی، ارتقای فروش، ارتقای وضعیت صادرات، جذب گردشگر و … از مزایایی ثبت ملی و جهانی شدن صنایع دستی در روستاها است.
این کارشناس صنایع دستی با بیان اینکه چهار رشته صنایع دستی در استان از جمله رشتی دورزی، مروار بافی، چادرشب بافی، سفالگری سنتی دارای نشان استاندارد ملی است، یادآور شد: تولید محصولات باکیفیت موجب می شود متقاضی داخلی و خارجی افزایش و رونق تولید و گسترش اشتغال را شاهد باشیم.
قاسمی با بیان اینکه برخی از رشته های صنایع دستی در استان نیز دارای نشان ملی مرغوبیت هستند، گفت: چموش دوزی یکی از این رشته هاست که دارای نشان ملی مرغوبیت است.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰